Section B Grammar and usage & Integrated skills
1.Tangshan city is the typical developing area in Huabei area which is (shallow) covered up.
2.People are still suffering under the yoke of (slave).
3.Contact with other people is a (basis) human need.
4.Most of the people were very serious and (respect).
5.I want you to take my chest (measure).
1.This is the house.Lu Xun once lived in the house.
→This is the house .
答案(that/which) Lu Xun once lived in
2.Jack is no longer a lazy boy.He used to be a lazy boy.
→Jack is no longer the lazy boy .
答案that he used to be
3.My favourite place is Kunming.Kunming is known as the “Spring City”.
→My favourite place is Kunming .
答案that/which is known as the “Spring City”
4.Angela can’t forget that year.Angela and her family spent the year together in China.
→Angela can’t forget that year .
答案(that/which) she and her family spent together in China
5.This film has been shown in our school.This is the only film shown this term.
→This is the only film .
答案that has been shown in our school this term
6.The tall man is Xiao Ming.Xiao Ming is playing basketball.
→The tall man is Xiao Ming.
答案that/who is playing basketball
7.This is the girl.I have talked to you about the girl for many times.
→This is the girl .
答案(that/who/whom) I have talked to you about for many times
8.The train arrived just now.She was not on the train.
→She was not on the train .
答案that/which arrived just now
9.She has a brother.I don’t know her brother’s name.
→She has a brother .
答案whose name I don’t know
10.I’d like a room.The room’s window faces the sea.
→I’d like a room .
答案whose window faces the sea
1.Is there anything else (which/that) you require?
2.The first place (which/that) we visited in China was the Great Wall.
3.He talked happily about the men and books (which/that) interested him greatly.
4.Which is the clock (which/that) was made in France in the 18th century?
5.I’ve read all the books (which/that) were borrowed from the library.
6.The way in (that/which) he explained the sentence to us was not difficult to understand.
7.The Pursuit of Happyness is the most moving film (that/which) I have ever seen.
8.The prize was awarded to those (that/who) have made great contributions to scientific development.
I’ll remember those unforgettable days we spent together.
The passage of time is just like the flow of water, goes on day and night.
To those are devoted to the cause of education,happiness means the achievements their students made.
She finished the work, we expected.
I will never forget the school and the students I visited last month.
I was from a poor family.Mom 1 my clothes from neighbors.The fun other kids had when seeing me wearing ill-fitting clothes was 2 memorable.Perhaps,at that time my biggest 3 came from Charlie,a boy from a middle-class family I considered wealthy and fortunate then.I had little,so it was easy to be 4 of someone with anything.His hobby was laughing at me for my 5 of social position.I hated Charlie for making my life so 6 ,but there was nothing I could do.
Situations did change when I attended college and then 7 a promising job.My down-to-earth attitude 8 promoted me to the upper class.One time I was invited for a dinner and had an 9 with Charlie there for the first time in fifteen years.He,then a waiter,didn’t 10 me,but I surely knew him.When I 11 to the hall,he said,“Sir,please step this way.”
The tables had been turned.Hundreds of 12 responses raced through my mind when Charlie was calling me “Sir”.Much as I wanted to get back at him,I 13 to do it.I wouldn’t put another person through what I had 14 as a child.And I know we should never impose(把……强加于) on others what you yourself don’t 15 .
解析根据文中的“I was from a poor family”“seeing me wearing ill-fitting clothes”可知,“我”小时候家里穷,穿的衣服是母亲从邻居家要来的。acquire“取得,获得”符合语境。tailor“专门制作,定做”。
2.A.from all accounts B.to some degree
C.by no means D.in a sense
解析根据语境可知,此处表示其他孩子看到“我”穿着不合身的衣服开玩笑的经历一点也不值得怀念。from all accounts“根据各方面所说”;to some degree“在某种程度上”;by no means“决不,一点都不”;in a sense“从某种意义上来讲”。
解析根据下文的“His hobby was laughing at me…social position”可知,“我”最大的挑战来自查理。challenge“挑战,具有挑战性的事物”;mission“任务,使命”。
解析根据上文的“a boy from a middle-class family I considered wealthy and fortunate then.I had little”可知,“我”几乎什么都没有,所以很容易羡慕有任何东西的人。envious“羡慕的,忌妒的”。
解析结合语境以及上文的“I was from a poor family”“middle-class family”可知,查理总是嘲笑“我”没有社会地位。
解析根据上下文的“Situations did change”“promoted me to the upper class”可知,当“我”上了大学找到一份好工作后,情况发生了变化。land在此处表示“谋得(难得的工作、合约等)”。
解析根据下文的“but I surely knew him”“Sir,please step this way”可知,查理没有认出“我”来。
解析根据文中的“The tables had been turned”“when Charlie was calling me ‘Sir’.Much as I wanted to get back at him”可知,当时很多不合时宜的反应从“我”的脑海中划过。inaccurate“不完全准确的”;inappropriate“不合适的,不恰当的”;unprepared“无准备的”;unconditional“不加限制的,无条件的”。
解析根据下文的“I wouldn’t put another person through…I know we should never impose on others”可知,“我”没有这样做。refuse“拒绝,回绝”。
14.A.passed up B.gone through
C.got along D.came across
解析“我”不能让别人经历“我”童年时经历的事。pass up“放过(机会)”;go through“经受,经历(困境、痛苦等)”;get along“应付,进展”;come across“偶遇,偶然发现”。
O.Henry was a pen name 1. (use) by an American writer of short stories.His real name was William Sydney Porter.He was born in North Carolina in 1862.As a young boy he lived an 2.(excite) life.He did not go to school for very long,but he managed to teach 3.(him) everything he needed to know.When he was about 20 years old,O.Henry went to Texas,4. he tried different jobs.He first 5. (work) on a newspaper,and then had a job in a bank.When some money went missing from the bank,O.Henry 6.(believe) to have stolen it.Because of that,he was sent to prison.During the three years in prison,he learned 7. (write) short stories.After he got out of prison,he went to New York 8. continued writing.He wrote 9.(most) about New York and the life of the poor there.People liked his stories,because simple as the tales were,they would finish with a sudden change in the end,to the 10. (reader) surprise.
3.himself 考查代词。teach oneself意为“自学”。
6.was believed 考查语态。believe和主语O.Henry为动宾关系,所以用被动语态。
7.to write 考查非谓语动词。learn to do sth“学习做某事”。